How to "cook" nanostructures? Technology, properties and applications of ZnO and CuO nanostructures grown by the hydrothermal method

24.10.2024
Data: 29.10.2024
Miejsce wydarzenia: Sala 2011, Wydział Fizyki, ul. K. Ciołkowskiego 1L, Kampus UwB
Przejdź do kalendarza pokaż na mapie

Dnia 2024-10-29 o godzinie 13:15 w Sali 2011 Wydziału Fizyki UwB, dr hab. Bartłomiej Witkowski, prof. IFPAN z Instytutu Fizyki PAN wygłosi wykład pt:

„How to "cook" nanostructures? Technology, properties and applications of ZnO and CuO nanostructures grown by the hydrothermal method”

Serdecznie zapraszamy

Andrzej Maziewski

Jerzy Przeszowski

„How to "cook" nanostructures? Technology, properties and applications of ZnO and CuO nanostructures grown by the hydrothermal method”

Bartłomiej Witkowski

Institute of Physics, Polish Academy of Sciences, Warsaw, Poland

During the seminar, I will present the results concerning a new approach to the growth of nanostructures on various substrates using the hydrothermal method. In particular, I will present our works on the development of new technology for the growth of high-quality ZnO nanorods. I will discuss their properties and potential applications in optical detectors and photovoltaic cells. The growth method for copper (II) oxide layers and efforts towards their application in electronic memory cells will also be presented. Both technologies are characterized by an extremely fast growth rate, low costs (both equipment and reagents), and mild growth conditions in an open system.

©2024 Wszystkie prawa zastrzeżone.

W ramach naszego serwisu www stosujemy pliki cookies zapisywane na urządzeniu użytkownika w celu dostosowania zachowania serwisu do indywidualnych preferencji użytkownika oraz w celach statystycznych. Użytkownik ma możliwość samodzielnej zmiany ustawień dotyczących cookies w swojej przeglądarce internetowej. Więcej informacji można znaleźć w Polityce Prywatności Uniwersytetu w Białymstoku. Korzystając ze strony wyrażają Państwo zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z ustawieniami przeglądarki.